SeaRangers startede i 2011 med udgangspunkt i en vision om at genskabe sammenhængen mellem Aarhus by, havn og bugt.

I mange år, har Aarhus været afskåret fra havet, og bevidstheden omkring sammenhængen mellem byen og Aarhusbugten har været – stort set – ikke eksisterende. Dette vil vi lave om på.

Vi vil genskabe sammenhængen og skabe glæde og fascination ved det fantastiske og oversete element, der ligger for byens fødder.

Med konkrete redskaber i form af tre specialdesignede RIB både, kan vi tilbagelægge store distancer på kort tid og dermed fungere som et bindeled mellem Aarhusbugtens mange unikke steder. Det er vores vision, at fascinere om havet og formidle om (og til) Øst-Jyderne som et smukt folk født af havet. Det er i kraft af Aarhusbugtens kulturlandskab, at byerne i dag er placeret hvor de er og det er i kraft af havet, at Aarhus og Øst-Jylland er vækstet så flot, op gennem tiden.

SeaRangers er i dag en mangefacetteret oplevelses- og eventvirksomhed. Vi har tilknyttet en lang række mennesker med forskellige faglige kompetencer og uddannelser. Vi tror på, at vi bliver bedre, når vi tænker tværfagligt. Marinbiologer, historikere, molekylærbiologer, sømænd, erhvervsfolk, arkitekter og kulturfolk er blot nogle af de mennesker vi har tilknyttet. Vi kan lære hinanden meget – og dette kan vores kunder altid mærke.

Vi betragter os selv som en serviceminded virksomhed og vi har altid – altid – vore kunder i centrum.

Vi tilbyder guidede sejlture på Aarhusbugten, teambuilding-forløb, foredrag om udviklingen og historien i byen og vi hjælper desuden meget gerne til, hvis I planlægger, store som små, begivenheder eller oplevelser.

Hvis I har brug for det perfekte kundearrangement, personalearrangement eller planlægger en større begivenhed, kan vi tage os af det fra a til z. Vi har udført opgaver for Vestas, Tommy V. Christiansen, Mærsk, APM Terminals, Bestseller, Arla, TDC, Nordea, Danske Bank, Jyske Bank, Martin Pro, Kaospiloterne og en meget lang række af andre virksomheder og institutioner.

Vi har også udført konsulentopgaver for Aarhus Kommune, sammen med Aarhus Universitet, og deltaget i udviklingsprojekter med Realdania og Bikubenfonden. På biologi fronten underviser vi skoleklasser sammen med Hovedet i Havet, og høster sukkertang til Njord Gins produktion. Derudover har vi taget billeder for Aarhus Havn, Aarhus Kommune, Kulturby Aarhus 2017, VisitAarhus og flere andre.

Kort fortalt kan vi mange forskellige ting, herunder:

1. Teambuilding og Teamcooking
2. Guidede sejlture omkring Aarhus og bugten
3. Ekspeditioner af mange timers eller dages varighed
4. Kundearrangementer
5. Personalearrangementer
6. Større events
7. Konsulentopgaver
8. Fotoopgaver
9. Projektudvikling

10. Undervandsjagt

Kontakt os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for netop Jeres organisation.

Vores mission er at gøre havet tilgængeligt for alle og udbrede fascination og viden herom. Vi mener, at alt for få danskere har adgang til de store oplevelser, man kan få på havet. Det bør ikke være nødvendigt at fremvise havet i akvarier på land for at gøre det tilgængeligt. Vi tager vores passagerer med derud, hvor de virkelige oplevelser gemmer sig.

Med andre ord har vores ture fokus på indhold, læring og viden, og det gør ikke noget, hvis man har det sjovt, imens man bliver klogere på sig selv og omverdenen. Vi er et flydende formidlings- og oplevelsesvirksomhed og vores spidskompetence er at servere autentiske og sjove oplevelser for alle.

 

Vi arbejder i det daglige som brobygger imellem Aarhus By, Havn, Bugt og mennesker.

Formidling gennem bøger

For at udbrede de inspirerende fortællinger fra den vigtige havneby Aarhus og Østjyllands smukke, glemte landskaber i bugten, har vi siden 2015 løbende udgivet bøger på vores eget forlag.

Fælles for vores bøger og vores ture er, at de tager udgangspunkt i et simpelt koncept, hvor vi tager mennesker med ud i Aarhusbugten og giver dem sanselige oplevelser, når de hører fortællingerne, ser bugtens fantastiske skønhed og smager på havet og naturens egne råvare.


 

Vores nyeste bog, På eventyr i Aarhusbugten. Den er sprængfyldt med nye fortællinger og eksklusive billeder og opskrifter. Læs mere om bogen her.


 

Bogen Aarhus Ø har samme koncept som vores andre bøger, men med et særligt fokus på havneområderne og den nye bydel i Aarhus.


 

Livet i og omkring Aarhusbugten er SeaRangers' første bog, men har som de andre bøger sine helt egne fortællinger og billeder.