Tag kollegaer, kunder og venner med på et spændende kulinarisk og kulturhistorisk eventyr ud i Aarhus bugten. Oplev et af Danmarks smukkeste områder, kombineret med medrivende fortællinger om byen og bugtens historie. Se byudviklingen og den fascinerende natur helt tæt på, og kom med på smagsvandring i det omkringliggende landskab.

Turen byder på

  • En sjov og action-pakket sejltur, når vi med vores 600 HK RIB-både sejler fra Aarhus til Mols
  • Guidet vandretur med smagsoplevelser og fortællinger om Østjyllands natur og kultur
  • Inspirerende frokost lavet af lækre, lokale råvarer
  • Autentisk, nordisk råhygge omkring bålet med vikingegryde og fortællinger om Aarhusbugten i vikingetiden, og om danskerne og havet

Turen går fra Aarhus til Skødshoved på Mols, som kan nås på kun ti minutter med vores RIB-både. Der er fart over feltet, når vi sejler, og vores kompetente guide – der følger jer hele dagen – vil på turen fortælle om Aarhus’ historie, byudvikling og den spændende biologi under havets overflade.

Smagen af mols

Varighed: ca. 6,5 time.

Den perfekte tur for dem som elsker bondegaardsidyl, historie og nye smagsoplevelser.

Der er plads til 12 gæster i en RIB.

 


Pris (ved minimum 10 personer)

Fra kr. 999,- pr. person ekskl. moms + forplejning

Frokost og Smagsvandring i fortid og nutid

På Mols tager vi på en 3 km vandretur igennem det rullende bakkelandskab. Vi besøger de dejlige strande med høje klinter og brusende bølger. Turen giver en helhedsoplevelse, hvor vi indtager landskabet med øjne, ører og mund. Vi får de lokale råvarer helt ind under huden, når vi bl.a. smager på tang, frugt og mjød. Smagsvandringen kombineres med fortællinger, der tager udgangspunkt i Mols’ storslåede kulturlandskab, men som også inkluderer små og store historier om Aarhus by og bugt, vikinger, og Danmark fra de ældste tider til nu. På turen vil der også være rig mulighed for at finde fine hulsten, millioner år gamle fossiler og gøre andre fascinerende fund.

Denne kulinariske tour de force fortsætter vi hos Flintesmeden, hvor vi skal have en inspirerende frokost bestående af vikingegryde og andre gode sager – alle lavet af lækre, lokale råvarer.

Herefter står den på autentisk, nordisk bålhygge samt en rigtig sømandsdrik og mulighed for at lave sin egen flintekniv. Alt sammen er sat i tankevækkende relation til den kulturhistorisk og naturmæssig sammenhæng, hvorigennem en ny form for selvforståelse opnås.

Til sidst siger vi farvel til flintesmeden og afslutter turen med endnu en omgang vind i håret, når vi sejler tilbage mod Aarhus.

Program

Starttidspunkt er fleksibelt

10.00 Ankomst til Toldboden

10.30 Afgang mod Skødshoved med fortællinger om Aarhus og bugten undervejs

10.50 Ankomst til Skødshoved og omklædning

11.00 Guidet vandretur (3 km) langs Mols' kyster og i dets rullende bakkelandskab med historier og smagsoplevelser på vejen

13.00 Frokost, bålhygge og aktiviteter hos Flintesmeden

15.50 Afgang mod Aarhus

16.00 Ankomst til Aarhus Havn

16.30 Farvel og tak for en god tur

Tøj, oppakning og mad

Det anbefales, at medbringe tøj tilpasset vejret og et par gode sko eller støvler til vandreturen. Terrænet består af både bakker og strand, og vi kommer til at gå på asfalt, grus og sand.

Derudover er det en god idé at medbringe en flaske vand og evt. solcreme og lignende på turen. Tag dog ikke mere med, end hvad der kan være i en normal størrelse rygsæk. Bådene har begrænset plads til bagage, og vi skal desuden gå med det bagefter.

Der er sørget for mad og toiletter. Det meste af maden forberedes i forvejen, så lad os venligst vide, hvis menuen skal tage hensyn til allergi eller andet.

Find svar på praktiske spørgsmål her

Læs mere om Flintesmeden på Mols

Billet til enkeltpersoner og gavekort kan findes her